En snopp är inte definitionen av en man

Skulle vilja blogga/säga något till oss alla angående våra relationer, våra familjer, våra äktenskap, vårt föräldraskap.

Först ut är något till oss män!
Män, din fru behöver din välsignelse, din bekräftelse, jag är en dude som tror ord har stor betydelse och att SÄGA din uppskattning är av betydelse. Period! Detta är något många män inte är så bra på, och märkligt nog ser som typ omanligt! Time to Man Up!

Säg till din fru, du är vacker, jag uppskattar dig och allt du gör, för hemmet, för barnen. En del gubbar har svårt att uttrycka sig såhär, och behöver skärpa dig. Vi män, vi ska aldrig trycka ner våra fruar. Faktum är, det du gör då är att du trycker ner dig själv, för det är bara ynkliga män som gör så.

Deleta din vana att säga sarkastiska saker. Kom ihåg: Vad som tar 10 sek att säga kan ta många år att helas, så tänk dig för.

Du är inte en man bara för att du har en snopp, eller för att du har stora muskler, snarare det som definierar en man är att du behandlar kvinnor med värdighet och din fru med respekt, och att du tar tid med dina barn, DET gör dig till MAN!

Tjejer, fruar, din man behöver höra, jag är stolt över dig. Vi män är ju alla, i vår lilla värld – muskelberg, fotbollsproffs, bilexperter, den smartaste på jobbet. Störst, bäst och vackrast! Vi är sådana. Alltså på ytan. Bakom alla dessa ”enorma” muskler finns en liten pojk som behöver bekräftelse i massor. Detta gäller alla män, i synnerhet dom som inte håller med om detta. Det bästa du kan göra mot din man är att hitta något han gör bra och säga, jag är så stolt över dig. Tack för att du tar hand om barnen så bra, att du arbetar trofast på ditt jobb, att du tar familjen till kyrkan, att du hjälper till hemma, whatever.

Lyssna nu: din fru, eller din man kan INTE ge dig ALLT du behöver, tänk tillbaka på vad ni såg hos varandra. Överse fel, och fokusera på de goda kvalitéerna han/hon har.

Lyssna ännu mer nu: Man säger att din partner har ca 80 % av det som du behöver, och att ingen har 100%. Om du inte är aktsam så fokuserar du på dessa 20%, alltså det dom inte har, det du inte gillar och förblir därav enbart negativ och frustrerad.

En del lämnar tyvärr dessa 80% för att hitta dessa 20% hos någon annan, men inser senare att den nya personen har också sina 20%.

Vi behöver alla förstå att gräset är inte grönare på andra sidan, det är bara grönt där du vattnar det, slutar du vattna så vissnar det!
Hur vi behandlar varandra som par kommer också beröra hur barnen tar hand om relationer i framtiden. Det är en lite skrämmande och tankevärd sanning.

Idag separerar folk alldeles för lättvindigt, det är min övertygelse och helt utan att vilja döma någon enda, för vad hjälper det? Vill hellre lägga krut på att hjälpa, lyfta och utrusta en ung generation där värderingar i samhället slirar och där ofta egot frodas!

Ok, något också till oss föräldrar.
Dina barn behöver din bekräftelse, din kärlek.
Mammor, ni är fantastiska, era barn behöver er kärlek, er tid, bli aldrig så kär i ditt jobb, i ditt kall så du glömmer dina barn, släng inte dina barn till dagis för fort och för lättvindigt. Din största kall är att uppfostra den gåva du har till låns. Ta det på allvar! Det är viktigare än pengar och karriär.

Pappor, du behövs, samma till er som till mammor, missförstå inte din roll och din betydelse som pappa. Var den pappan som tar dina barn till kyrkan, var den pappan som läser läxor, är ute och går med dina barn. När dina barn får sällskap, var den som först springer till dörren när han/hon kommer på besök. Du behöver inte ha geväret med dig till dörren. Hälsa bara och se dem i ögonen, intressera dig. jag har träffat så många ungdomar som skulle hatat just detta men samtidigt älskat att ha föräldrar som bryr sig.

Hörde om en klurig grabb som ville prata med pappa om något medan pappan tittade på fotboll, han svarade lustigt, tappade aldrig blicken från matchen, plöstligt säger grabben med lite högre röst:
– HALLÅ, kan du tala med mig med ögonen är du snäll! TÄNKVÄRT!

Vi alla kan bli bättre, tänk igenom ditt liv, hurdan är du som man, som hustru, som förälder? Hurdan är du? Make action mot att bli bättre denna höst än du var i våras. Vårda ditt förhållande.