Fars Dag – goda och tuffa känslor

När jag var 7, spinkig och krullhårig med vitt hår, full av energi, det var också året när min pappa dog. Den dagen glömmer jag aldrig.

Men ännu mer har jag små coola minnen av min Far. När han badade med mig i vår pool i källaren, när jag fick slå iväg småsten med ett racket och inte fick säga det till någon. Tänk vad en far betyder mkt för sitt barn.
Barnen behöver sina föräldrar. Som pappa vill jag ej vara snål på att ge kärlek och säga jag älskar dig till mina barn. Kids, jag älskar er :) its public :)))

Idag kallar jag min mammas nuvarande man för farsa och han är super! Tacksam för honom!

Hursomhelst, mitt hjärta krossades när pappa gick bort, jag har även små vaga minnen från begravningen när hans anställda bar in kistan. Har idag svårt med begravningar, men inser också att det är en del av livet.

Minns även att några i skolan sa till mig, det där putte, det fixar inte du, för du har ingen pappa. Det gjorde ont.

Men i tidig tonår fann jag också min tro på Jesus Kristus. Hade en väldigt levande upplevelse av att Gud är vår FADER i himlen. På kort tid blev mitt inre helt. Helt otroligt. På ännu kortare tid slutade jag svära, utan ansträngning. Mitt inre blev annorlunda. Jag blev inte perfekt, men förlåten. Det förändrade mig.

Idag kan jag säga att mitt liv går ut på att hjälpa, leda människor till den Gud som också vill vara vår Far! Jag känner tacksamhet, ett syfte med mitt liv. Jag far illa av att kristna bråkar och tjafsar med varandra mer än vi anstränger oss att med kärlek förmedla hopp till människor. För mig är Gud helig och en kärleksfull Far som vi når genom Jesus Kristus, vår frälsare.

Fars dag påminner mig om min Far, men också om den nåd och kärlek jag fick möta som ung när jag mötte Gud.

På söndag firar vi Fars Dag på Hope. 15:30. Vi uppmärksammar alla pappor, så ta dem dit. Missa inte det. Vi har också en gäst, eller snarare en nära vän som talar till oss ~ Markus Duseus!

Varmt välkommen till Hope Vetlanda på söndag.