Lovisa Engström – my story

Lovisa

Jag skulle nog kunna säga att jag har varit kristen hela mitt liv, jag kommer från en kristen familj och har hela livet haft en kyrka som en naturlig del av mitt liv.
Jag har bett aftonbön varje kväll, gått i alla olika barngrupper som fanns i kyrkan. Jag har haft mina små och stora motgångar då jag har känt en trygghet att kunna be till Gud och veta att Han är med mig. Många skulle nog säga att jag bara är kristen för mina föräldrar är det, men när jag var 13 år så ville jag själv fatta ett eget beslut, och jag valde att be Jesus att bli Herre i mitt liv. Något år senare så valde jag att döpa mig för att visa för mig och min omgivning mitt beslut. Det är ett beslut som jag aldrig har ångrat och som jag är tacksam för dagligen. Jag har en väldigt trygghet i min tro och vet att jag aldrig är ensam när jag går igen saker även fast det kan kännas som det. För mig är inte att ha en tro någon form av känsla utan en vetskap om det som är sant. Jag kanske inte alltid känner att allt är bra och toppen men jag VET att Gud är fortfarande med och det hjälper mig. Jag gifte mig i somras med min fantastiska man Roger, vilket innebar att jag flyttade från min familj, vänner och jobb till en helt ny stad. Jag kände som jag lämnade hela mitt säkerhetsnät och jag gav mig ut okänt vatten. Ingen familj eller nära vänner i närheten och inget jobb. Men jag la allt i Guds händer och litade på att Han hade en plan för mitt liv och även fast det ibland kändes jobbigt och att jag ibland saknar min familj och vänner så har det varit värt det. Allt har ordnat sig till det bästa, jag har en fantastisk make, vänner och nu även ett jobb. I Rom 8:28 så står det att för den som älskar Gud samverkar allt till det bästa och det är precis så jag känner.

Livet är inte alltid lätt men jag vet att jag har Gud på min sida och det hjälper mig varje dag.

Jag känner en väldig glädje att få tillhör en så härlig gemenskap som Hope är. Vi är inte perfekta men vi längtar efter att komma närmare Gud och visa Hans kärlek till andra i vår omgivning. Jag älskar att hos oss får man vara som man är, det är ingen som dömer dig för att du kanske ser annorlunda ut. Jag älskar att träffa min andra familj, för det är vad Hope är – min andra familj, varje söndag.
Med kärlek vill vi förmedla hopp som landar i en tro på Jesus Kristus. Hoppas vi ses på Hope!