Vad du bör göra när du är som mest pressad?

Press, ångest är inte ovanligt idag. Jag själv upplever ibland press, den där känslan att jag vet inte vad jag ska göra. Den där känslan att jag inte räcker till. Jag träffar också regelbundet människor som vill ge upp, inte ser någon utväg. I livet. I relationer. Glättig peptalk är sällan lösningen. 3 punkter till seger och ett halleluja är inte alltid det som muntrar upp. Snarare tvärtom. Å andra sidan. En klapp på axeln och enbart en förstående blick är inte alltid det som lyfter heller.

Empati, förståelse och kärlek för andras tuffa hopplösa situationer är utgångspunkten för att hjälpa.
Sanning är plattformen. Nåd och sanning är två viktiga ingredienser.

Här följer 4 enkla tankar till dig som jag själv försöker leva efter i tuffa situationer.

1. Gör inga stora beslut. Ta det lugnt. Låt det gå en tid.
2. Lita! Mitt i mörkret, förvirringen och ilskan, lita på Gud.
3. Göm dig inte. Så många gömmer sig när det skitit sig. Du vet, när du är i ett rum och det är becksvart, då blir det jobbigt när någon tänder lampan. Nästan irriterande. Du vet också när man inte rört på sig på länge så tar det emot att röra på sig överhuvudtaget. Ju längre du gömmer dig i skuggorna ju större blir chansen att du stannar där. Lyssna! Du är för bra för att gömma dig där…
4. Be med någon och prata med någon. Underskatta inte bön, underskatta inte samtal, speciellt när dina känslor skriker: – det hjälper inte.

Jag vet vilka tankar jag har för er, säger HERREN, nämligen fridens tankar och inte ofärdens för att ge er en framtid och ett hopp