Vad ska jag rösta på?

Om några dagar är det val. Vad ska man rösta på?
Jag ser på facebook och övrig media att många fortfarande funderar och känner sig osäker eller likgiltig inför helgens val. Jag har full förståelse för detta.

Jag vill ge dig 3 enkla tankar från mitt håll.

1. Det är viktigt att du röstar.
Jag har sett några skriva att om du ej röstar har du ej rätt att gnälla efter valet. Det ligger väl något i det. Det är i alla fall viktigt att rösta och åtminstone sätta sig in en del i detta hav av åsikter. Det är ett ansvar man har.

2. Gå på djupet.
Jag ser viktigt att be många av mina vänner att gå på djupet.
Ibland är partier och representanter för partiet duktiga på att skylta med bra löften eller bra tankar/värderingar. Där tror jag det är viktigt att se ideologin och människosynen på djupet och inte bara flaggor man viftar med. Personligen har jag hellre bra värderingar i botten även om en del flaggor saknas.

3. Be för Sverige
Underskatta inte bön. Vi behöver be för Sverige, för politiker och för vårt lands ledare. Oavsett vem eller vad som vinner på söndag så behöver dom våra förböner mer än vårt gnäll.

”Först och främst uppmanar jag till bön och åkallan, till förbön och tacksägelse för alla människor, för kungar och alla som har makt” -1 Tim 2:1