Hemgruppen är viktig för oss

Hemgrupp. En grupp människor i hemmet – men så mycket mer.

Vi är rätt bekväma av oss, Oskar och jag. Vi trivs i vår egna lilla värld, hemmakära. Bara vi och barnen. Ibland känns det olustigt när hemgruppstiden närmar sig. Vi är trötta, vi vill bara vara. Men när hemgruppen väl samlats och vi träffar alla fantastiska människor så byts all trötthet mot ny energi, glädje och frid.

Vi är otroligt välsignade som har en fantastisk hemgrupp att kalla vår.

Regelbundet träffas vi, en grupp härliga människor. Så olika men ändå så lika inför Gud. Vi fikar tillsammans. Vi pratar om vardagligheter. Vi läser och studerar Guds ord. Vi ber tillsammans.

Oftast träffas vi på kvällarna. Efter arbete på olika håll samlas vi och finner stöd och glädje i varandras sällskap. Kanske har dagen varit jobbig, då finns det alltid en utsträckt hand och ett lyssnande öra. Det finns alltid någon att få en kram av, eller en axel att luta sig mot. Vi finner stöd i varandras närhet och styrka. Vi pratar om det jobbiga och bearbetar det tillsammans. Förbön finns alltid att få. Men, vi kan även få sitta tysta, bara vara och samla ny energi.

Kanske har vi haft en fantastisk dag, då delar vi lyckan tillsammans. Vi ler åt varandras glädje och hyllar Honom som gett oss den. Vi prisar och tackar och lovsjunger Gud.

Ibland träffas vi på dagarna, utanför hemmen. Vi umgås som en familj. Vi gör roliga utflykter tillsammans vuxna och barn. Då får ofta barnen stå i fokus. Vi njuter av deras glädje och tackar Herren för att han har givit dem till oss.

Vi älskar vår hemgrupp. Vår grupp människor som tillsammans har så mycket att ge varandra och dem runt omkring oss.

Bianca Zirnig