Missionsresor är viktiga för alla!

Missionresor är viktigt för alla!

Jag gjorde min första missionsresa för 10 år sen. På dessa år har det blivit många resor både till när och fjärran. För mig är mission en naturlig del av livet och något som jag älskar oerhört mycket, för att det styrker min tro när jag får ge den vidare till andra.

Jesus har gett oss en befallning i Matt 28:18-20 där han säger åt oss att

”gå ut i HELA världen och göra alla människor till lärjungar”

Det finns människor på vår jord som aldrig har haft chansen att höra om Jesus, det finns platser och länder där det inte finns några församlingar alls. Hope vill vara med och förändra det. Vi vill ta vårt ansvar! Därför jobbar vi tillsammans med bland annat Svensk Pionjärmission i onådda områden i Sri Lanka, Bangladesh och Pakistan.

Jag har haft den stora förmånen att åka på ganska många olika resor och dessa resor har förändrat mitt liv, inte bara för jag träffade min fru på en teamresa, utan för att jag med egna ögon har fått sett hur Jesus verkar idag. Ett starkt minne vill jag dela med dig, det är från en resa som jag och min fru gjort i somras. Det var en ung tjej som hade cancer som kom på våra möten och fick förbön, en vecka senare när vi sitter på flygplatsen och ska åka hem så ringer jag en av våra medarbetare i Sri Lanka för att säga hej då. Han berättar då att han har träffat denna tjej som nu har varit hos läkaren och där fått veta att hennes cancer är borta. Detta är bara ett vittnesbörd av många, men som visar att Jesus är densamme igår, idag och i evighet.

Men det starkaste och viktigaste vittnesbördet som finns är när en människa lämnar sitt gamla liv och ger sig till Jesus.

Det är därför vi gör det vi gör, mirakler och helanden är fantastiska men det viktigaste för mig är att människor får lära känna Jesus, för det förvandlar liv.

Jag vill verkligen rekommendera er alla att försöka åka på åtminstone en teamresa, då jag vet vad det har fått betyda för mig och min tro. Det kostar både tid och pengar men det är så värt det! Missionsresor kan inte förklaras de måste upplevas och detta år så finns det flera möjligheter att hänga med på team! Kontakta oss på mission@hope.se om du vill veta vilka resor du kan följa med på!

Vi ses på missionsfältet!

Roger Engström

PS På söndag så har vi två Gudstjänster på Hope då vi får besök av en av mina missionsförbilder Mikael Boman och Svensk Pionjärmission. Missa inte det!