Mission är vårt DNA

Mission är vårt DNAVi är en kyrka med ett relevant uttryck med önskan att ha ett tydligt evangelium som leder till omvändelse och ett förvandlat liv. Ett liv i gemenskap med Jesus Kristus!

Som kyrka är vi med i Hillsong Network och är så tacksamma för all inspiration vi får och fått därifrån. Vi är idag tacksamma för den resa vi gjort som församling, även om den varit knölig ibland, idag berör vi fler och vi upplever att vi har en ljus framtid.

Nu till detta inlägg: Något vi vill skruva upp är vårt missions DNA. Vi som kyrka tror på mission hemma men också på att resa ut. Det går hand i hand. Det finns platser som ALDRIG hört de goda nyheterna om Jesus och om Hans verk på korset och som inte ens har access om inte någon åker. Vi vill åka! Vi vill förändra detta faktum!

I skrivande stund är vi involverade i mission i Sri Lanka. Via vårt nära samarbete med Mikael Boman & Svensk Pionjärmission. Vi åker som kyrka 4-5 ggr per år och når ut till de +300 byarna ”in the upcountry” som inte ens har en enda troende. Vi har haft flera team där från Hope och fler team är på g. Närmast i sept åker ex.vis 8 brudar dit på en resa med 2 festivaler och med besök på en skola som vi hjälpt på fötter i en av dessa byar. Fantastiskt!

”Jag har sett det gång på gång, en teamresa förvandlar, det breddar perspektivet, det ökar kärleken till Jesus, till människor och i sin tur gör oss till aktiva troende i vår hem-kyrka”

Nu till ungdomar: vi är alla skapade till kreativitet, till äventyr. Det finns liksom inbyggt i oss! Det finns så många gåvor som jag tror även kan få bli en stor resurs för mission och de onådda. Ungdomar letar, eller snarare jagar efter syfte, mening. Många misslyckas med att hitta syfte, eller blir stukade under deras jakt efter det. Ganska många idag släcker sitt liv i ung ålder, ännu fler försöker. Åldern för droger, eller för intaget av ångestdämpande mediciner är lägre än någonsin. Detta gör mig så ont. Det är så fel! Att finna tron, livet med Jesus, och att få åka på en resa för att på riktigt få vara en del i att göra skillnad för människor, det kommer boosta ett ungt liv med syfte och glädje! Det är min övertygelse och min erfarenhet.

”Jag tror därför på en missionsvåg, där många unga människor åker ut och hjälper folk utöver världen, Hope kommer vara en del i detta, både i Vetlanda och Växjö, så enkelt är det – de som åker blir förvandlade på köpet”
Resor till Sri lanka och även till andra spännande delar av världen, även kortare (billigare) resor till Europa som både gör skillnad och tränar upp en ny generation är vår framtid. Läs detta igen!Förra året ex.vis hade vi en resa till Manchester, ca 10 stycken ungdomar, en ganska billig resa, evangelisation, socialt engagemang och tjäna i en kyrka var en del av programmet. Sådana här resor gör en så stor skillnad i människors liv. Både på dem vi möter och för dem som åker. (nästa vår åker vi dit igen) 

Som pastor är jag övertygad om att vi kommer nästan varje helg ha folk ute på fältet. Både på korta och långa resor. Jag tror även på missionärer som flyttar ut för en längre tid. Att vara en utsändande kyrka är en stor tillgång och öppnar nya dörrar.

 

”Någon kom fram till Lewi Pethrus och sa: Vi har lite ansträngd ekonomi nu, hans direkta svar var: – Sänd ut en missionär till! I love that answer”

Det handlar alltså inte alltid om hur mycket vi samlar, eller hur många vi samlar, utan om hur många vi sänder. Det brukar jag nu svara en del pastorer som frågar mig, hur många samlar ni en söndag, (världens vanligaste fråga bland pastorer) Jag svarar artigt på frågan och sedan frågar jag dem, hur många SÄNDER ni? Eh, vad sa du brukar bli svaret…

Att vara missionär är en livsstil, man blir inte en superhjälte på ett flygplan, utan vi som kyrka ser det såhär, om du inte tjänar hemma, ser dig som utsänd på hemmaplan, varför åka? Utifrån det synsättet är du en utmärkt missionär över hela världen.
Du behöver ingen speciell kallelse eller eldskrift, utan läs, eller be ngn läs Markus 16, eller Matt 28 högt för dig! Älskar det faktum att en familj som flyttade till vår kommun och blev en del av vår gemenskap vittnar nu att dom blivit en evangeliserande familj på ett nytt sätt och enligt dem tack vare DNAt som finns på Hope. Tack Gud! Mer sånt!

Vi önskar träna alla på Hope hur man leder någon till Kristus, hur man delar/berättar världens bästa story, och hur man lärjungatränar någon, så att alla är redo både på hemmaplan och bortaplan. Lyssna: Himlen finns, evangeliet funkar, livet är kort, helvetet är hett, graven är tom och vi andas fortfarande, så låt oss göra skillnad! Hope, vi har knappt börjat! Låt oss skruva upp missions DNAt!
Kom ihåg, du kan be, du kan ge, men till er alla, du kan också åka ut! Nu kör vi!

Mucho Love
Patrik & Kicki

pastorer Hope Vetlanda