Vi går från ett bygge till ett annat bygge

Vi går från ett bygge till ett annat bygge

I dagarna har det varit lite av smygpremiär för ett helt nytt kyrkbygge som vi var en del av på västkusten. Under många år levde det en dröm om att både våga och kunna bygga en ny kyrka där.  Den gamla kyrkan var uttjänt och inte längre funktionsduglig. Processen var lång och mycket snårig.

En sak vi gjorde tidigt var att ha ett församlingsmöte. Vi satte oss i lugn och ro en eftermiddag och pratade igenom olika tänkbara scenarier framåt, kostnader och storleksordningar etc. Inför denna träff hade vi under en längre tid utmanat hela församlingen, gammal som ung, att fundera hemma i lugn och ro vad de uppskattningsvis (som ett riktmärke) trodde sig kunna ge utöver det månatliga givandet till detta stundande kyrkbygge.

Finns den goda viljan, så är den välkommen med vad den kan ha och bedöms inte efter vad den inte har. – 2 Kor 8:12

Var och en må ge vad han har beslutat sig för i sitt hjärta, inte med olust eller av tvång. Ty Gud älskar en glad givare. Och Gud har makt att låta all nåd överflöda till er, så att ni alltid och under alla förhållanden har nog av allting och kan ge i överflöd till varje gott verk. – 2 Kor 9:7-8

Söndagen den 2 oktober vill vi på Hope kraftsamla inför vårt stundande kyrkbygge. Vi vill denna söndag ta upp ett extra offer till förmån för bygget.

Fundera igenom och be över vad du kan vara med och committa att ge denna  söndag.

Ingen press och stress men ge denna söndag din gåva eller ditt löftesoffer till vår nya kyrklokal. Finns den goda vilja är den välkommen med vad den kan vara och ingen av oss bedöms efter vad vi inte har.  Gud älskar en glad givare.

Låt oss tillsammans drömma om ett Hope med en större samlingslokal, men låt oss inte drömma samtidigt som vi utlämnar våra plånböcker. Utan låt oss vara med och ge det som vi vill och kan ge!

Lördagen den 26/11 är vi med, tillsammans med andra gamla föreståndare, i församlingen på västkusten och klipper band och firar en rejäl invigning av denna nya kyrkbyggnad i Stenungsund. En oerhörd förmån och glädje. Någon gång under 2017 får du och jag inviga Hope Church’s nya kyrkbyggnad. Det blir också en oerhörd glädje.

Daniel & Regina Karlsson