En busschaufför, en busschaufför, det är…..

img_3811-1
En busschaufför, en busschaufför, det är…..
Jag var i Sthlm i oktober. Vände mig om vid ett tillfälle och såg en buss. En röd buss. Upplevde där och då att det rann till så många tankar på 1 sekund.
Vanligtvis så gillar jag inte röda bussar, i Sri lanka är dessa röda bussar de bussar som tar folk från en stad till en annan och chaufförerna har en körstil som är så långt ifrån lugn och sansat man kan komma.

Nu var detta i Sthlm. En röd buss stod där. Den bara stod där. Det stod ”EJ I TRAFIK” på den.

Det var en funktionell buss, med så mycket platser, så mycket potential, den bara stod där.

Så tror jag det är i våra kyrkor idag. i vårt samhälle idag. Så många bara står där. Så många människor missar deras GodGiven potential och bara står där.
Eller bara sitter där.

Låt mig säga. Ibland behöver vi stanna upp, tankas, städas och bli redo för en ny resa. Men det är en annan blogg.

Tillbaks till den röda bussen. Vi drömmer om kyrkor som får människor i funktion.

En kyrka där man inte ”making a point” men snarare ”making a difference”. 

Jag tror på Jesus. Han har förändrat mig och hela mitt liv, jag har valt att böja hela mitt liv till Hans vilja.
Han hjälper mig på daglig basis att bli en bättre man, pappa och medmänniska. Detta gör att jag som människa får växa, men också att jag med mitt ego får minska. Ett fantastiskt liv. Fantastisk jobbigt ibland. Men värt alltihop. Ett liv med syfte.
Kyrkan är inte en byggnad, inte en hög exakt likadana snubbar, snarare än go gemenskap som står på samma grund men som samtidigt utstrålar en mångfald. Där hittar du de trasiga på process mot ett mer helt liv. Där träffar du affärsmannen som ödmjukt lever för andra. Där träffar du den ensamstående mamman som funnit en gemenskap där hon får kraft att klara av vardagen, även den förvirrade ungdomen på väg mot klarhet och syfte. Du möter den familjelösa flyktingen som funnit en familj. Du möter också svenne-familjen som får vara ett hem för fler än sina egna barn.
”Det alla dessa har gemensamt är ett möte med Jesus. En tro på denna frälsare som fortfarande berör så många människor utöver vår glob” 
Du är för bra för att vara en person med potential och bara stå där med en skylt ”Ej i trafik”. Du är för bra för att vara på ett ”selfpity-party” och tycka synd om dig själv. Du är för bra för att bli en person som bara har åsikter om hur andra ska vara som kristna utan att visa vägen själv.
Vi lever i en tid då Gud berör sin kyrka, sitt folk, de sina. Han leder oss mot uppdraget. Alla har en plats där.
”En buss plockar upp folk och tar dem dit dom hör hemma”

Han kommer i tid. Han är att lita på när man själv inte har bil. Han vet vägen utan jag vet den. En buss i trafik är en välsignelse. Det kan du få bli också för många andra.

/Patrik

Ps: På vår visionskväll den 7:e November så ska jag utveckla detta, detta om att alla har en plats, ett uppdrag en viktig funktion att fylla. VI är kyrkan.