Hope! Vi startar i Växjö, det är på riktigt nu!

Hope! Vi startar i Växjö, det är på riktigt nu! 

Jag har nu varit pastor i Vetlanda ca 10 år. What? 10 år? 

Hur är det möjligt, jag frågar mig gång på gång…en del av er började sjunga nu….

Gud vill du ska blomstra, att det ska gå väl för dig, men hallåååå, för Guds skull och för världens skull, glöm inte att Han också vill använda dig. 

Vi står nu inför ett år då mycket ska hända. Tänker inte på en byggnad först och främst, vilket i dig är SÅ kul! 

Tänk att vi startar en missionskola i höst, kommer strax en rejäl blogg om den. Pionjärmission!!!

Nu tänker jag dela med dig runt omkring faktumet att vi är några som kommer lägga en hel del fokus på Växjö året och åren som ligger framför. Kommer till det strax, men vill först säga: Jag har aldrig trott mer på Vetlanda som kyrka, är så stolt över att fler och fler blir ‘själavinnare’. (Jag vet, det är ett gammalt ord, men jag är inte ung längre) 

Fler och fler sprider Guds kärlek och växer i sin tro! 

Nu till Växjö: Kicki och jag kommer alltså leda denna plantering i Växjö men samtidigt fortsätta parallellt som pastorer i Vetlanda.  

En kyrka på 2 platser. Detta är möjligt eftersom vi har en bra struktur och så många bra ledare. Team work makes the dream work.

”Hope Vetlanda! Bestäm dig redan nu för att vara positiv, att steppa upp och att kanske även hjälpa till med uppstarten i Växjö. Åtminstone för en tid”

Du vet nog om detta, men vi lever bara en gång, härnere alltså, mycket som ska hända då. 

Jag och Kicki önskar verkligen att du och ditt livspussel ska funka, och önskar samtidigt att du ska fylla ditt liv med mening och passion och därmed Guds syften. 

Är kanske inte själv det bästa exemplet på att ha en balans i arbete/familj/engagemang, men kan ärligt säga att jag är en person som tycker det är viktigt med balans. 

Familjen ska aldrig vara ett hot mot tjänsten, och tjänsten ska aldrig vara ett hot mot  familjen. Levt så, sett sånt och står emot sånt. 

”Samtidigt vet jag också att ska vi få något gjort för Hans rike så är det bara ett sätt, förtrösta på Hans nåd och kavla upp armarna och jobba hårt”

För att förtydliga, att vara en efterföljare till Jesus betyder uppoffring, slit och troligtvis även någon kväll mer än beräknat då och då. Det är min erfarenhet. Men för det första, det är värt det, för det andra så tror jag att det är betydelsefullt att vi hjälper varandra att leva livet rätt och riktigt. Hälsosamma relationer både i och med skolan, i familjen, på våra arbetsplatser och bland varandra är viktigt för oss. 

Detta balans-tugg jag talar om ovan har inget perfekt recept, i wish, men det är ett levande ”dokument” med dagliga beslut. Därför tror jag på detta att leva livet med varandra transparent och äkta är mer viktigt än någonsin. Det kan exempelvis betyda – Hallå där, åk hem nu, ta hand om din familj, gå på bio med barnen. 

Att träna ledare, vara ledare, på väg att bli ledare är fantastiskt och även ibland fantastiskt jobbigt, därför så underbart att vi är i detta tillsammans. 

Där, mitt i livet kommer nya människor in i våra liv, där vi får gå bredvid och betyda något i deras process. Med kärlek vill vi förmedla hopp som landar in en tro på Jesus Kristus. 

”Att få leda någon till Jesus är så stort, att få leda dem till att bli lärjungar och lära dem ge vidare det dom funnit är ännu större, men det kostar på, tro aldrig något annat”

Hope Vetlanda och Hope Växjö kommer berika varandra och få betyda mycket för många! 

Tack Hope för dem ni är, den framåtanda ni har och att ni hugger i som ni gör för Guds Rike! 

Låt äventyret börja!! 

Med Kärlek vill vi förmedla Hopp som landar i en Tro på Jesus Kristus. 

Patrik Olofsson