Jag fann Hope

Vi närmar oss påsken med stormsteg, mycket ska bli färdigt, det är mycket som händer och en stor förväntan på Gud över allt som ligger framför. Påsken är vårt budskap, att Jesus dog och uppstod för att vi skulle få liv, ja liv i överflöd. Vi lever för att Jesus har gett oss liv och livet som han har gett oss vill vi förmedla vidare så att alla får höra det mest fantastiska budskapet som finns och att få lära känna Jesus som sin personlige Herre och Frälsare. 

Första kvartalet av året har passerat och för mig har det varit några väldigt spännande månader. Jag är ny i Hope Church i Vetlanda men känner mig som hemma och är nu en del av Hope familjen tillsammans med mina 5 barn. Jag heter Henrik, kommer från Växjö och är grymt taggad inför det som ligger framför både i Vetlanda och Växjö. 

Så, frågan kanske är hur har jag kommit hit? Hur kommer det sig att jag är här just nu för en tid som denna? Första tanken som kommer är Guds godhet och trofasthet över mitt liv. Vet du, att Jesus är trofast, Jesus är god och det är inte bara Guds godhet över mitt liv. Guds godhet och trofasthet finns för oss alla, oavsett vad vi kanske går igenom just nu, så är han trofast.

För mig har Hope kommit in i mitt hjärta. Från att först ha träffat Patrik på Espresso House i Växjö i början av januari till att komma och besöka er i Vetlanda. Det är Guds godhet att jag har fått komma in och känna mig välkommen och uppskattad.

Det känns som att man har kommit hem, vilket betyder mer än ord på ett papper kan beskriva. 

För mig är Hope en församling bestående av en gemenskap av människor som gör sitt bästa att leva ut visionen att ”Med kärlek vill vi förmedla hopp som landar i en tro på Jesus Kristus”. Det är vår dröm, vår längtan både för Vetlanda, Växjö och utöver vår värld. 

När det gäller att börja bygga i Växjö så är det något jag ser fram emot med stor förväntan och fler med mig. Kommer det att bli lätt, det tror jag inte. Men det kommer att bli spännande. samt utmanande, men också roligt. Växjö kommer bli ett äventyr tillsammans med Jesus, för att fler ska få höra om honom. Så låt oss tillsammans sätta handen vid plogen och göra det som Jesus kallar oss till, det handlar inte om ett oss och ett dem, utan om att vi tillsammans kan få vara med att göra platsen där vi är till en bättre plats. 

Våra vänner behöver Jesus, och för att nå dem vill han använda oss.
IMG_5090
PS Missa inte vår påskfestival som drar igång på skärtorsdagen kl 19.30 med invigning av vår nya lokal. All info finns på hope.se/pask