Frågor & svar om Hope Church Växjö

FRÅGOR & SVAR OM HOPE CHURCH VÄXJÖ

Mitt kontor i Växjö heter ”Espresso House” och i samband med att se allt folk där, ta en försiktig klunk av det heta gröna teet med passionsfrukt som smak och där och då samtidigt tänka på Hope Church Växjö….då brinner det till på insidan. Varje gång. Med just passion! På riktigt!

Jag kan både ana, se, nästan ta på potentialen. Man kan liksom känna Guds hjärtslag för alla, alla dessa som ännu inte är med. Tänker då främst på alla dem som ännu inte har en tro. Men som kommer finna den. Yes!

BEHÖVS HOPE CHURCH I VÄXJÖ?

Växjö med lite omnejd letar sig upp till närmare 100t människor ganska fort.

Av alla dessa finns det väldigt många unga människor.

Med drömmar, och varierande nivåer på deras framtidshopp.

Dessa är vårt fokus. Att leda människor till Jesus, till en levande tro! Med kärlek vill vi förmedla hopp som landar i en tro på Jesus Kristus!

Så man behöver inte fundera speciellt länge innan man inser att Hope Church behövs. Vi behövs! Inte för att vi är speciellt bra, eller bättre än något annat. Det är vi inte! Även om jag ‘big time’ tror på det vi gör och inte skäms ett dugg! I LOVE OUR CHURCH!

”Men i tacksamheten för de få kyrkor som finns, är det lätt att konstatera, Kronoberg behöver fler kyrkor”  

VARFÖR HOPE CHURCH?

Vi behövs i Växjö främst för att åren går och alldeles för få hittar hem till Guds famn.

Vi behövs för att folk med en tro flyttar in här, börjar plugga, tappar tron och flyttar ut igen. That’s so wrong!

Vi behövs för att så få människor nås i Araby med ett budskap av hopp och inkluderande kärlek utan snarare hamnar i utanförskap och inte sällan i trubbel.

Vi behövs för att en ung generation behöver budskapet om värde och kärlek och syfte och det finns hos Jesus.

”Hope Church framtid är bland de förlorade, och når vi inte dem så har vi ingen framtid”

HUR SER DET UT IDAG?

Vi har idag (juni 2017)

2 Connects igång (hemgrupper).

Hoppas på minst en tredje under hösten. Vi har knappt börjat men tjena vad jag känner mig laddad inför denna höst. Känner mig inte stressad, snarare ivrig och förväntansfull. Självklart inser vi alla att detta inte blir lätt, men vi är här for the long run!

VAD ÄR PLANEN FÖR HÖSTEN?

Våra Connects kommer fortsätta på mestadels onsdagar varje vecka, förutom de 3 tillfällen vi har hyrt Palladium för DNA-kvällar på onsdagar. 27 sept, 25 okt, 29 nov.  (19-21 med mingel från 18:30) 

Då pekar vi naturligtvis våra Connects dit!

Dessa kvällar blir det fullt lovsångsband, tydlig visionär undervisning och skön gemenskap. Can’t wait!

Efter mötet blir det ‘Afterchurch’ med skönt häng.

Även en lördag (4 nov) har vi hyrt Palladium för en fullskalad Gudstjänst. 14 börjar minglet. 14:30 börjar Gudstjänsten. Samtidigt som Gudstjänsten har vi ett grymt barnmöte en våning upp! Blir awesome!

”Denna Gudstjänst hoppas vi ska ge en bild av det vi önskar se varje vecka i Växjö” 

ÄNNU MER OM HÖSTEN 2017

Campusområdet

Vi hoppas vi få igång en enkel samling VARJE VECKA som vi kallar ONEHOUR på Växjös Campus (Tuvan).

Denna samling (minigudstjänst) innebär:

- skön gemenskap – free Hope coffee/muffins – bön

- kort undervisning – a deep breath

Allt i en skön inramning. Onsdag eftermiddagar är tanken. Typ kl 16-17, eller 17-18. Stay tuned om detta!
(följ oss på fejjan och insta, där kommer allt stå)

Araby

Personligen vill jag själv också typ varje vecka få igång lite fotboll/indoor i höst i Araby. Få se hur det går. (I LOVE SOCCER AND LIVERPOOL)

Detta för att lära känna folk och staden.
Connecta med sköna människor är det bästa som finns! Hör av dig om du vill haka på.

REGELBUNDNA GUDSTJÄNSTER I FRAMTIDEN

Många personer frågar, när startar NI regelbundna Gudstjänster? Well, ett snabbt lite kaxigt svar är: När vi är minst 30 som säger, kan VI (inte ni) starta regelbundna gudstjänster nu, jag kommer hjälpa till! Var säker, vi längtar, men lyssna, det är inte själva ‘Gudstjänsten’ som är grejen. 

”Vad är en grym Gudstjänst utan ett djup, utan gemenskap, utan rätt motiv – jo, en skrällande cymbal, …lät nästan som ett bibelord :)

En del har också sagt, när ni börjat med Gudstjänster så vill vi vara med. Säg till då! Well, sure, and welcome, verkligen, MEN jag hoppas man inser hur dumt det låter.

#nooffense #sorry #notsorry

Vår kyrka kommer ha grymma Gudstjänster, utifrån de gåvor och förutsättningar vi har, absolut, men gemenskap, lärjungaskap är för oss mycket viktigare än ljusrigget och uttrycket. (Även om rigget kommer finnas där, be sure)

”Vi vill inte ha Gudstjänster för att underhålla kristna, eller öka utbudet på Gudstjänster i Växjö så att ‘frikyrkovalpar’ har mer stilar att välja på. Vi vill nå nya människor med budskapet om Hopp i Jesus Kristus”

MISSION BLAND DE ONÅDDA

I höst startar Hope Church en bibelskola, tillsammans med Pingst Sverige, Dalkarlså Folkhögskola, Svensk Pionjärmission och med Mission One Eleven.
Den blir i Vetlanda, den är 15 veckor, CSN-berättigad och med 6 veckor i Sri Lanka. Vi som kyrka vill ta ett ansvar för alla platser som aldrig någonsin sen Jesus uppstod hört om Honom.  Vi tror också att en ung generation är utsvulten på äventyr, syfte och älskar att resa. Här får dom alltihop! Läs mer på hope.se

Vi ber ivrigt om arbetare till skörden, om bärare av denna vision Hope Church bär på för bland annat Växjö.
Om Gud kallar dig till oss är det viktigt för oss att du sköter allt bakom dig värdigt, och med stor respekt.

Om du vill träffas och höra mer, come on, låt oss höra från dig: vaxjo@hope.se